Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 17:34 - недовършена тема
Автор: lydianov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1310 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.06.2013 09:22


Капиталът е като проститутката, не се интересува нито от качествата на партньора и спермата, нито има изисквания относно самия акт. Интересът е единствено количеството пари, което ще бъде усвоено в резултат на извършения процес.
Представителят на капитала не е “сводник”, а по-скоро адвокат и/или рекламен агент. Той най-малко се вълнува от морала на клиента и/или характера на действията му. Действайки, той цели създаването на по-благоприятни условия на капитала и/или предотвратява евентуални щети. Говорейки, той облича интереса на капитала в убедителна за другата страна форма, а когато такава няма, поне в някоя по- приемлива.
За капитала властта е жизнена необходимост. Затова той се явява източник на всяка нейна форма и за целта подчинява всяка такава форма, заварена и/или възникнала далече от него, в която и да е област от обществения живот. Няма претенции за отъждествяването между неговите представители /собственици/ и управниците. Условието е, последните да му бъдат верни слуги. Капиталът превръща държавната власт в собствена дъщеря и я задължава да не споменава за тази роднинска връзка. Тя го обслужва толкова по-перфектно, колкото е по- утвърдена като творение на необходимия за него наемен труд и останалите социални слоеве.
Държавната власт е като капризна мома, която от незапомнено време е загубила девствеността си, но непрекъснато се чувства задължена да говори за патриархален морал, да се люби на тъмно в повечето случаи с неидентифициран с ярки черти избраник. Не всички ухажори я желаят и не винаги, когато я ухажват, са готови да я любят. А повечето от тези, които я презират или не я забелязват, не винаги са искрени. Проблемът не е в качествата на държавната власт, а в тези, които я яхнат или целят от действията си предимно това. Афишираните намерения във всички случаи са великолепни и благородни – безпроблемна бременност и по-качествен плод.
Държавната власт е нито с къса, нито с трайна памет. Тя забравя някого или си спомня за него поради независещи от нея причини. Обръща гръб на този или прегръща онзи в резултат на общественото мнение. Прегръдката е една и съща без значение дали е с този, който е убеждавал или манипулирал избирателя.

Още по темата: 
http://dalsiat.com/showstat.php?id=23
http://dalsiat.com/showstat.php?id=36


Тагове:   недовършена,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lydianov
Категория: Бизнес
Прочетен: 953474
Постинги: 90
Коментари: 560
Гласове: 186
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930