Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2018 12:10 - Италианското правителство изпратило...
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 725 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Италианското правителство изпратило бежанците да гинат в морето, прикривайки се зад "чужда юрисдикция"

Людоедското, хищническо отношение на капиталистите към окръжаващия свят се проявява не толкова към безредното отношение към природата, когато заради непосредствени печалби експлоататорите са готови да изсекат стотици хиляди хектара гори в Сибир (от дърводобива стават по-плитки р. Лена, ез. Байкал). Така богати те се отнасят и към обикновените хора, трудещите се, които за тях са бездушни болчета, обезличена сива маса.

В неделя, 24 юни, италианските спасители получили сигнал SOS от кораб, превозващ 629 бежанци от Северна Африка. Но буржоазното правителство на Италия забранило на спасителните кораби да помагат с прехвърляне на лодки и затворило своите пристанища за бедстващите, мотивирайки се  с "това не е в наша юрисдикция".

Ето така. Юрисдикция - на един хвърлей разстояние от живота на шестотин и няколко човека на друг. Безпределно лицемерие на капиталистите. Когато става въпрос за спасяването на обикновени хора, трудещи се - буржоата веднага си спомнят за юрисдикцията. Но те веднага забравят за нея, ако това не е добре за цялата управляваща класа или за един от неговите влиятелни представители.

Самото явление на беженството е резултат от империалистическата политика на капиталистическите правителства. Стремеж да се установи контрол над средиземноморския басейн и севера Африка тази самата Италия в 1935 г. нападна Етиопия. Тогава от огнемети, куршуми и иприт загинаха 760 хил. жители на страната. Или да си спомни Либия, където италианския фашизъм сътвори кървава разправа над населението на страната, жестоко удавяйки освободителното движение. Същото е и в Сомалия и Еритрея... Ето какво правят с трудещите се бежанци - коренните интереси на капитала, тикащи го на водене на завладяващи войни и експлоатация на цели държави.

Всички съзнателни работници и останалите трудещи се следва да разобличават лицемерието на буржоата към законите. Магнатите и техните правителства лесно забравят за закоността, ако това го изисква техните класови интереси. Те не се замислят, когато отправят на смърт милиони заблудени пролетарии, за да завладеят пазари и делят сфери на влияние.

Законът е понятие класово и всички закони при капитализма се създават и работят за ползата на едни само богати, защитавайки тяхното "законно" право да угнетяват пролетариата. И ако със своето бездействие може да се потопи кораб с бежанци в Средиземно море, по тяхното мнение е законно, то така и ще стане.

https://lenta.ru/news/2018/06/25/italy/
https://www.inopressa.ru/article/30Nov2017/nzz/africa.html
http://news.bbc.co.uk/hi/russian/news/newsid_1511000/1511425.stm
https://aurora.network/articles/153-geopolitika/59298-rossija-bez-boja-zanimaet-afriku
https://www.inopressa.ru/article/30Nov2017/nzz/africa.html



Гласувай:
0



1. karamelita - Малка Италия не може да побере цяла ...
29.06.2018 13:37
Малка Италия не може да побере цяла Африка,плюс това тези хора донесоха много беди на италианския народ,изнасилвания,мръсотия,пътвобитщина,мързеливи и чакат само да го хранят,хората ги е страх да ходят на училище и на работа от тях,че и терористи...Крайно време е вече да спрат да търсят Европа и да се ориентират към близките арабски страни.Не може да идват до безконечност.Казано им е да не идват,те пак идват...защо идват като знаят,че не може повече?!Не им е мястото на тези хора в Европа,друга култура са,дори нямат имунитет от европейските болести и те носят техни зарази тук.За какъв капитализъм и работническа класа говорите,звучите архаично и смешно...Тези идват и към нас...и ни застрашават.Трябва да си търсят място в арабските страни като са мюсюлмани,не в Европа.Италия депортира 500 000 обратно,защо продължават да идват?!!!Да се спрат!Аз не искам такива хора в България никак и кой ли ги иска като ги знаят какви са?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1660537
Постинги: 2347
Коментари: 323
Гласове: 465
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031