Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2017 16:09 - Държавният департамент на САЩ продължава битката срещу Православието http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавният департамент на САЩ продължава битката срещу Православието Публикувано на 16.08.2017 в България  

Най-големият враг на САЩ и западната демокрация е Православието

Опитите за експанзия и претопяване и асимилиране на Изтока от Запада съществуват отдавна.

„След комунизма, най-големия враг на Западната демокрация е православието“,каза Збигнев Бжежински, държавен секретар на САЩ при президента Рейгън.

(бел.ред. Който се съмнява в достоверността на цитата да погледне ТУК
Збигнев Бжежински беше съветник и член на центъра за стратегически и международни проучвания в САЩ, председател на Трилитералната комисия, основател, на която беше Давид Рокфелер.)

„През 2000 г. Върховният съд на България прие решение, че може да има две и повече религиозни общности с наименованието “Българска православна църква”. Това, което нито византийците, нито турците не бяха правили на най-старата славянска православна църква, го направиха “демократите” от Съюза на демократичните сили.

imageСлучи се и това, да чуем бойния вик на еврейчето и виден атлантик Соломон Паси: “Майната му на православието”.

За САЩ е ясно, че не може да откъсне лесно България от православното семейство, но продължава да прави каквото може.

Най-сериозният им пробив и опит с бежанската вълна е ислямът отново доминира над Балканите и Европа.

И Турция действа. България е на прицела на възраждащия се турски османизъм.

Резолюцията на ЕС срещу Православието е факт. Православната църква фактически е приравнена на всички, които „водят пропагандна война“ срещу ЕС – Русия, Иран, Ислямска държава. Забележителна е злобата на вносителите, които са подчертали Православието изрично, а не просто да оставят текста, че Путин ползва „религиозни групи“ за пропаганда. Никоя друга религиозна група не е спомената поименно.

Пример за войната срещу православието е разканонизирането на баташките мъченици и забраната за богослужение в църквата с аргумента, че е паметник на културата. В новите учебници по история да се казва, че при управлението на княз Борис Първи сме приели не православното християнство, но само християнството.

За България и православните народи, която граничат непосредствено с ислямския свят, проблемът днес остава същият, какъвто е бил при появата на исляма през VII век — непосредствено физическо противопоставяне; то се наблюдава и в наши дни: от Балканите до Кавказ и Средна Азия. Ислямизмът не крие намеренията си да обърне Запада към исляма. Неговата пропаганда, обнародвана в брошури, които се продават във всички европейски ислямски центрове през последните тридесет години, определя целите му и пътищата за тяхното постигане. Те включват прозелитизъм, обръщане към исляма, брак с местни жени, и най-вече имиграция. Мюсюлманите винаги започваха като малцинство в покорените държави — „освободените“, според ислямската терминология, докато накрая станат мнозинство; идеолозите на това движение гледат на ислямските заселвания в Европа, като на една възможност за исляма.

Мюсюлманите нямат друг избор освен въоръжена свещена война срещу правителствата на неверниците и завладяването на всички немюсюлмански земи.

Дълг на всеки способен зрял мъж е доброволното му участие в тази завоевателна война, чиято крайна цел е да въдвори Корана като закон над света. И Юнкер и Меркел започнаха послушно да „внасят“ основно млади мъже-около 80% от всички „бежанци“,ако не ме лъже паметта.

Мюсюлманското настъпление се поддържа със съдействието на Държавния департамент и неговите агенти. Държавният департамент на САЩ с укор посочва в тазгодишния си доклад за състоянието на религиозните свободи по света, че през септември 2016 г. Народното събрание прие закон, ограничаващ носенето на обществени места на облекло, покриващо лицето, се посочва в доклада. През юли Върховният касационен съд отмени решението за признаване на виновен на мюсюлмански лидер, обвинен в разпространение на салафитски ислям и омраза към останалите религиозни групи и през февруари Пазарджишкият окръжен съд започнал дело срещу 14 роми мюсюлмани за пропагандиране на антидемократична идеология и подстрекателство към война и подпомагане на чуждестранни бойци.

Религиозни групи, които са в малцинство, включително Свидетелите на Йехова, мормоните и мюсюлманите, се оплакали за случаи на тормоз и враждебна реторика от страна на представители на някои политически партии и заявяват, че държавата не е предприела съдебно преследване срещу нападения на религиозна основа срещу техни представители.

В Държавния департамент на са доволни, че някои местни структури на властта продължиха да отхвърлят исканията за построяване на нови джамии и ремонтиране на стари и от забраната на бурките.

Не харесват, че Върховният касационен съд отложи произнасянето по претенциите на мюсюлманската общност за реституционни права, като се очаква проверка за установяване на това дали тя следва да се смята за правоприемник във владението на конфискувани имоти, се казва в доклада. В определени общини малцинствени групи съобщавали за дискриминация и предразсъдъци от страна на структури на местната власт.

Мормони и Свидетели на Йехова се оплаквали от физически посегателства и тормоз срещу представители на техните общности, продължават констатациите в доклада. Еврейски организации изразили безпокойство заради реч на омразата и почитане на личности от времето на Втората световна война, свързвани с нацизма. Мюсюлманите, евреите и Свидетелите на Йехова съобщиха за случаи на вандализъм срещу свои храмове.

Американското посолство редовно обсъждало с представителите на властите случаите на дискриминация и построяването на нови храмове, както и нарушенията на религиозните свободи с министерството на външните работи, посочва Държавният департамент. Помощник — държавният секретар за Европа и Евразия и посланикът обсъдиха религиозните дела с техния служител Даниел Митов.

 

Посланикът на два пъти се срещнал с кмета на София Йорданка Фандъкова, за да обсъдят въпросите на религиозната толерантност, включително протестно шествие в памет на пронацистки политик от времето на Втората световна война. След това шествие посолството излезе и с изявление, в което се отправя призив към хората да се обявят против нетолерантността.

Представители на посолството обсъждаха с малцинствени религиозни групи,(но не и с Българската православна църква) свързаните с религиозните свободи безпокойства, особено с общността на евреите, мюсюлманите, мормоните и Свидетелите на Йехова, се казва още в доклада.

Удар по мераците на Държавния департамент на САЩ нанася Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание, което ще строи социален молитвен дом в етническия квартал „Столипиново“ в Пловдив на стойност 500 хил. евро, начело с бившия главен мюфтия Недим Генджев, който е председател на организацията.

Мюсюлманско сунитско ханефитско изповедание е най-ортодоксалното течение на исляма и най-близко до Православната църква и до традиционния ислям в България.

Община Пловдив съдейства по издаване на разрешително за строеж.

Генджев е категоричен, че в молитвения дом няма да бъдат допуснати радикални течения на исляма.

По думите му сградата, която ще се намира до общинския пазар ще разполага с компютърна зала, зала за молитва, трапезария за социално слаби, безплатен медицински център с лекар и зъболекар, както и търговска част, с която да се плащат консумативи като ток и вода. Отделно молитвения дом ще разполага и със зала за събрания и срещи за 200 човека, обществена баня и учебна зала. Генджев е категоричен, че в молитвения дом няма да бъдат допуснати радикални течения на исляма, тъй като мюсюлманско сунитско ханефитското изповедание е най-ортодоксалното течение на исляма.

„В молитвения дом няма да има имами, които са обучавани в чужбина, всички ще бъдат или от средните мюсюлмански училища в България или от Ислямския институт“.

Генджев допълни още, че проповедите ще бъдат на 3 езика – арабски, български и турски.

От Районното мюфтийство на Пловдив заявили, че не знаят за какво става въпрос и не могат да вземат отношение по темата.

В средата на ХІХ век докато, на Запад умуват как да запазят империята, и в същото време да се представят за спасители на християнското население, Русия започва война. В „Манифеста“ за обявяването й, недвусмислено се казва, че тази война е война за вярата. Изгубили инициативата и дори компрометирали се пред балканските народи с оказването на военна и финансова помощ на Османската Империя, западните държави отвръщат на Руската намеса с пагубния за България Берлински конгрес от 1878 г.

Насилствено спряното за цели пет века, развитие на балканските държави, именно с помощта на „цивилизованите“ европейци, се определя като неспособност на тези държави да бъдат нещо повече от далечни и мрачни колонии, които създават само проблеми и конфликти.

Автор: Йордан Халачев 
Източник: ПРЕГЛЕД




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19831054
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930