Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 12:05 - Кое налага спасителен план на ГЕРБ ?
Автор: lydianov Категория: Политика   
Прочетен: 2212 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.12.2016 01:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
През второто десетилетие след възстановяването на капиталистическия начин на производството с придворния преврат от 1989г., ГЕРБ успя убедително да се позиционира в политическия живот на страната.
Успехът бе възможен в резултат на повишеното народно недоволство и разчорованието от десницата, чието управление прикриваше най-масирания грабеж в съвременната история на страната, и от левицата, която не защити социалните придобивки на народните маси. ГЕРБ измести десните политически формации, които не можаха да олицетворят националния капитал и средната класа. Без значителна съпротива от "родния" капитал бе утвърдено държавно управление, обслужващо чуждестранните геополитически и икономически интереси.От тук възниква тази заинтересованост на задграничните центрове да бъде запазен този модел на държавното управление.
По времето на февруарските протести предпочетоха бягството на правителството с оставка, за да абортират неконтролираните народни действия и да пресекат възможността за промени. Дори не изтърпяха безобидното правителство на Орешарски, което не извърши значителни промени. Бяха похарчени милиони /по официални канали над 500/ за очевидни финансирани улични протести. Щедрото финансиране целеше нещо повече отколкото свалянето на правителството и омърсяването на протестите. Целта бе да бъдат опорочени и компрометирани февруарските протести. Протестите, които са единствените нережисирани от политически или друг център в най-съвременната ни история.
Вторият кабинет на ГЕРБ стартира с наложени сериозни корекции в поведението на самия Бойко Борисов, без което не бе мислимо да се формира правителство. Та този Борисов, който колкото е удобен на властимащите, толкова е пречка поради неговата болна заблуда, че е незаменим и амбицията му да концентрира властта в ръцете си. Властимащите са загрижени за механизмите, които запазват интересите им, а не за лицата-изпълнители.
Борисов изчерпи възможностите да е първи и започва низходящата крива на политическата кариера. На дневния им ред е стабилизирането на структурите на ГЕРБ, за да не рухне с угасналата репутация на лидера.
Всичо това налага подготвяне на спасителен проект на модела. Проект, който ако не спаси самите политически лица и/или структурата ГЕРБ, да препречи пътя на алтернативата да се реализира в държавната власт.
Както всеки политически проект трябва да е убедителен, носител на народен заряд за промяна и да е толкова маскиран, че да не издаде дори съмнение за пъпната връв, която го свързва с досегашните властимащи.

Следва:
Защо проект "Слави" се явява като спасителен ?



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lydianov
Категория: Бизнес
Прочетен: 944275
Постинги: 90
Коментари: 560
Гласове: 186
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031