Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2013 19:34 - Според престъпникът /по квалификацията на Прокуратурата/ Цветан Цветанов , аз съм от "грозните и организираната престъпност"
Автор: lydianov Категория: Политика   
Прочетен: 3453 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.09.2013 12:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Запис на казаното от мен на срещата с президента:   image

Изказването ми от дискусията:
Аднан Лидянов, доктор по икономика, председател на Комисията по данъчна политика към Съюза за стопанска инициатива.

Уважаеми г-н Президент, когато чухме за вашата инициатива, наистина се радвахме, че (наистина) тази институция ще работи така да обединява нацията.

Най-напред бих казал, не знам, тук в тази зала ние свикнахме да идваме или на коктейли или на тържества и ако гледаме назад, мисля че там е сцената. Имате в Резиденция Бояна страхотна, съвремена, европейска зала, в която бихме могли да бъдем и зад масата и мисля (по памет), че там се събират 400 и повече души. Това е по формата, надявам се по-нататък ако искате да правите дискусия, да не сме във формат на лекции или на митинг.

По отношение на въпроса – Аз съм от тези грозните и по думите на престъпника, по определението на прокуратурата, Цветан Цвенатнов, аз представлявам организираната престъпност. (Водещия: Само искам да помоля и вас и всички без лични квалификации) Февруари, ние бяхме квалифицирани по този начин. И вие сте от медиите, които не сте видели на кръглите маси, освен, че Аднан Лидиянов присъства или е между присъстващите.

По отношение на пазарната икономика – (по същество, направо) ако имаме един проблем, това е, че ние нямаме държава и държавни институции, които да съпътстват процесите за демократизация и за изграждане на пазарната икономика. Ние преглътнахме като народ, цялата приватизация и целия грабеж, които се случиха 90-те години, но не може по-нататък нашите деца да продължават да преглъщат и държавата да е част или в нея да се преплита престъпния едър капитал с всички мафиотски групи.

(Водещия: Още 20 секунди)

Ние смятаме, че дребния и средния бизнес няма общи правила, по които може да се конкурира и помежду си и с едрия бизнес, няма общи правила, не защото дребния и средния бизнес не иска, а защото едрия капитал, чрез държавни институции, чрез заемащи важни длъжности от Министерски съвет до президентството около вас г-н Плевнелиев, не дават тези възможности.

(Водещия: Добре, благодаря, много ясна ви беше тезата)

Ние сме за фонд за по-широк достъп на малкия и средния бизнес към европарите, държавни и обществени поръчки и още ние сме за тези парламентарни партии, които получават държавни субсидии да бъдат задължени по закон, по ЗОП да харчат тези пари.

Инициативата на президента – добра идея в лош формат   Уважихме с присъствието си инициативата на президента за дебат по темата „Пазарна икономика”, насрочен за днес 17.09.2013г. във Военния клуб.

Връчихме на президента два документа за идеите на Съюза за стопанска инициатива в съкратен вид, както бяха разпространени по-рано от агенция КРОСС. Документите са за „Фонд за подпомагане на дребния и средния бизнес за по-широк достъп към финансовите ресурси” и за „Задължаването на партиите, получаващи държавна субсидия, да извършват разходите си по регламент, подобен на предвидения в Закона за обществените поръчки /ЗОП/”.


    

Изразихме позиция, че избраната форма и залата, в която сме свикнали да бъдем на тържествено мероприятие, не позволиха да се състои замислената дискусия. Форумът се превърна по-скоро във вид на въпрос - отговор на среща с президента. Въпреки това ние продължаваме да се надяваме, че при наличие на политическа воля, президентството, с иницииране на обществени дискусии, би могло да постигне консенсус, който е необходим, както за съживяване на бизнеса, така и на обществото.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lydianov
Категория: Бизнес
Прочетен: 952277
Постинги: 90
Коментари: 560
Гласове: 186
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930