Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 12:11 - Ще профукат 2 милиарда, за да спасят Кабинета
Автор: lydianov Категория: Политика   
Прочетен: 4630 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.07.2013 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

image 


19 Февруари 2013 | 11:35 Лидиянов: Ще профукат 2 млрд., за да спасят кабинета Коментар на д-р Аднан Лидиянов, председател на Комисията по Данъчна политика към Съюз за стопанска инициатива.




           Изваждането на близо 1 млрд. от Държавния резерв, за да потушат протестите на зърнопроизводителите, ще разклати финансовата стабилност на държавата. А емитирането на ДЦК на подобна сума увеличава за пореден път държавния дълг, който ние трябва да погасим в бъдеще за сметка на залъка на нашите деца. Липсата на парите е в резултат на некадърното управление да бъдат усвоени европейските фондове на време. Затова в цивилизована държава хвърчат оставки, или най-малко извинения от ощетените, а не да натоварват целия народ с допълнителни икономически тежести.

Липсата на парите в бюджета е в резултат на отклоняване на близо 3 млрд., които вместо да влизат в бюджета от акцизи и данъци върху тютюневите изделия и горивата, те са ги насочвали в сметките на управляващите контрабандата.Липсата на парите в бюджета е естествена последица от тенденциозната политика за ликвидиране на дребния и средния бизнес в ползата на монополите - хранилката на кръг от средите на управляващите.
image

Намаляването на събираемостта на данъците е в резултат на парализиране на държавната администрация, в чиито среди всяха страх и напрежение.

Опитът да се обясняват протестите с високите цени на тока и парното и да се ограничат в посока ЕРП-тата и никоя персона няма да спаси този модел на държавно управление. На всички е ясно, че повече от 90% не остават в ЕРП-тата. Тези цени се формират под прякото ръководство на изпълнителната власт.

Имотите със снижените цени, с които се снабди назначения от премиера ръководител на ДКЕВР не са „лъвския пай" от комисионната, която се плаща на по-високите нива.

ЕРП-тата не са единствените монополи, които са покровителствани от настоящото държавно управление. Монополите са почти във всички икономически отрасли.
В съвременната ни история не сме били свидетели на такава висока степен на преплитане на престъпния едър капитал със среди на управляващи.

 

Дянков е жертва на управленския модел
Борисов - Цветанов - Н. Младенов

image

Три години Дянков бе под пресата на управленския модел, който харчи наред с държавния резерв, здравето на народа и прогонването на децата ни, пожертва дори капацитетите, които попаднаха по някаква причина между управляващите.

Дянков ще остане първия заместник министър-председател на Министерски съвет в историята на цивилизованата държава, който е бил подслушван и шпиониран от друг заместник министър-председател. Той ще остане единствен от този ранг, който всеки път, когато възнамерява да предприеме действия в ползата на държавата бива или намъмрен публично от „своите" или притиснат да отстъпи.

Когато Дянков се убеди в предложените от нас в НСТС мерки в ползата на средния и дребен бизнес, ветото дойде от Цветанов.

Когато Дянков се убеди в предприемането на мерки срещу банковия произвол, представителите на Асоциацията на търговските банки не само отказа да се отзове на неговата покана за среща в рамките на НСТС, а на същата дата, само с един час разлика, бяха приети от самия премиер на по-долния етаж.

Жалко, че финансистът Дянков благодарение на този управленски модел бе превърнат в оперативен счетоводител с по-разширена функция - да състави баланс вместо държавен бюджет. Разбира се, след като прие да се крият зад него тези колеги, които с тлъсти сметки ще попълнят редиците на капиталистическата класа, няма кой да го спаси от помията, която ще следва неговото име.

 

Да разсекретят стенограмите от заседанията на НСТС, за да се разбере кой чии интереси е защитавал

Когато още в началото на мандата на този Кабинет предложихме как да бъдат свалени банковите лихви, арестуваха, като по холивудски екшън, един от нас и съсипаха другия с финансови ревизии.
image

Когато на заседанието на НСТС от 24.03.2010г. се противопоставихме на поисканите от председателя на ДКЕВР 24% повишение и предложихме промени в законодателството, което да пресече корупцията, те стартираха промени в законодателството и действия как да ни премахнат от представителството на бизнеса.

Когато ги предупредихме, че тази политика води до геноцид и това, което стана в Катуница ще се повтори в по-големи мащаби в страната, не ни повярваха, а тръгнаха да упражняват натиск върху членовете на нашия съюз.

Тези, които протестират днес са същите, които не могат да посрещат разходите за приличен живот поради фалита в средите на малкия и средния бизнес и непозната по величина корупция по високите етажи на властта.

Тъй като едва ли ще освободят част от медийното пространство, надявам се, поне тези, които се явяват, да започнат с това колко имат в банковите си сметки и къде са техните деца!




  1. Председател на
    Комисията по Данъчна политика към ССИ

    Д-р Аднан Лидиянов

    Още по темата: 
    http://dalsiat.com/showstat.php?id=439 
    http://dalsiat.com/showstat.php?id=384
    http://dalsiat.com/showstat.php?id=291
    Други подобни статии: 
    http://www.dalsiat.com/index.html

     




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lydianov
Категория: Бизнес
Прочетен: 944010
Постинги: 90
Коментари: 560
Гласове: 186
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031